Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Sunday, 17 February 2013

Cerita Cuti Tahun Baru Cina 1

Assalamualaikum wbt...Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni...Sejak 2 minggu lepas mood malas kembali dalam diri ini..Mood malas on9..Sebab 2 tak terupdate blog ni..Sempena Tahun baru cina ni,en.suami dapat balik 4 hari..Kebetulan pulak abg ipar n biras umie pun balik hari ahad....Memang berkumpul semua 1 family...Mmg happening la rumah 2...

1st day
En.suami dapat balik hari sabtu pagi.Lepas subuh terus keluar dari akedemi.Bukannya apa,tahun baru cina kan semua org cuti.Mmg tiket bus xde la.Nasib baik keluar awal,dapat la tiket kul 9 pagi..2 pun nasib..Lepas subuh en.suami call bgtau dapat keluar lepas subuh n tiket dapat kul 9.45 pagi.Kalau ikutkan jurulatih,kul 9 baru dapat keluar.Mungkin sbb tiket xde jg dapat la keluar awal...Lepas sembang2,terus umie on9 fb.Saja jln2 tngk member2...Dalam pkul 7.30 jg ngantuk la pulak.Jadi sambung tido.Pukul 9 pagi en.suami call lg bgtau dah naik bas.Dapat tiket lg awal..en.suami cakap dalam pkul 11.30 sampai la kat butterworth.Jd,umie pun sambung la tido..Dalam pukul 10.30 dapat msj dari en.suami maklum dah ada kat bukit merah...Ayg dah boleh keluar dah dari rumah..Padahal masa 2,umie belum bangun tido lg pun...Huhu...Ngantuk sngt...Lepas balas msj,terus g mandi.lepas mandi baru balas msj semula..Suami antar msj ckp ayg dah bleh kluar dah skrg dari umah..Terus balas kat en.suami lg 5 minit ayg kluar..En.suami suruh hati n jng bawa keta laju2...Padahal masa 2 umie belum siap lgpun.Baru nak siap2...Terus siap cpt..masa 2 dah pkul 11 pg..Bila nak kluar 2,sempat lg minum n makan mee goreng dl..Dok pikir,bagi en.suami sampai dl xpe.Senang skit nak pick up kat stesen bus butterworth yang amatlah sibuk n xde parking 2.Lgpun adik ipar minta tlg en.suami belikan tiket bus nak balik uitm sri iskandar.Mmg ambil masa la kat situ..

Lepas makan terus kluar g panas enjin keta dl n terus gerak g Butterworth..Jalan mmg agak sibuk masa ni..Banyak kereta kat jalan.mungkin sbb ramai cuti..Drive pun slow je..Xnak kalut2,nnt kalau sampai sblm en.suami susah nak parking.Kalau en.suami dah sampai bleh terus pick up n jalan je.xpyh parking dah.Dalam 5 minit lg nak sampai,terus msj tny en.suami dah sampai mana skrg.n bgtau yg umie dah nak sampai.En.suami ckp bus baru masuk teminal...Sampat la en.suami beli tiket dl..Bila sampai je en.suami dah tunggu betul2 tepi jalan depan terminal bus...Mmg senang ak pick up.Terus g Shell R&R Bagan Ajam utk en.suami tukar baju n tukar driver.Lepas 2 g singgah kat member en.suami kejap n terus ke Megamall Pacific Layanz cite  A Good Day to Die Hard..Best citer ni.Tiket pkul 1.15.

Lepas habis tengaok wayang terus g solat dl.Lepas 2,en.suami tny.Nak p mana lg? Terus je umie jawab.Abg lapar tak?Lepas 2 dua2 gelak.Terus keluar g makan kat Route 99.Dah lama x p situ.En.suami tny.Dl kat sini abg suka mkn apa?Dah lupa la 2.Dia tny lg,ayg plak suka mkn apa? Mungkin sbb dah lama sngt tak pegi makan kat situ,jd dah lupa makanan apa yg best kat situ..Bila oder je,en.suami oder nasi gogerng kampung balut pattaya n umie pula oder nasi goreng daging merah.Air plak oder fresh oren n air suam je..Lepas makan jam dah pukul 4 lebih.En.suami tny nak kemana lg.Terus jawab kita balik lah.En.suami kata ok.esok kita keluar lg ye syg...Bukannya apa.xtau dah nak kemana.Bila dah sampai rumah,baring2 jap n dua2 terus tertido.Dalam kul 5 en.suami kejut suruh sembahyang asar.En.suami plak kluar g jumpa member2.Dah lama tak jumpa katanya...UMie angguk je lah n cakap, balik sebelum org azan magrib..Lepas solat asar terus je on9 fb n main game jap.Malam plak xde kemana2.duduk umah je layanz astro..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...