Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Thursday, 27 June 2013

FIL tak sihat

Assalamualaikum wbt
Dah berhari-hari umie tak update blog..Dah berhabuk n bersawang dah..Semua entry pun dah basi dah. Mana tak nya,last update 10 jun.hari ni dah 27 jun.Dah 17 hari tak berupdate.Semunya gara-gara penyakit malas yang teramat sangat..Eh..Malas update je.Hehehe..Dah terbiar lebih dari 2 minggu dah terbiar blog kesayangan hamba ni..Dalam 2 minggu ni macam-macam yang terjadi.

Pertamanya FIL xsihat..FIL mmg ada sakit kencing manis n darah tinggi..Jadi dah tak berapa nak larat sejak dl lg.Tapi sejak kebelakangan ni jadi semakin teruk n semakin tak larat.Asyik tido je.Makan pun dah tak lalu.Kalau makan pun sedikit je.Jadi apa yang FIL nak mkn dimasak @ dibelikan je..Tapi sng sedikit.Jd mmg FIL betul2 tak larat..Dalam minggu lepas hari selasan balik dr keje tngk FIL dok baring je.MIL bgtau FIL buang air besar keluar darah..Mmg terkejut la..Xda sesapa call@msj bgtau pun..MIL ckp nak call umie ajak g hospital tp FIL xnak.Tak tahu la knapa..Jadi lepas MIL bgtau umie macam 2,terus umie call En.Suami..Call berkali-kali tak berangkat. Peliknya...Entah kemana pula la en.Suami ni.9 kali call pun masih tak berangkat..Terus antar mesej panjang lebar dekat en.suami..Minta en.suami balik malam 2 juga..Dekat nak magrib call lg en.suami tp masuk voice mail plak...Lg la sakit kepala pkir ,apa jd pula..Xlama lepas 2 dapat call dari en.suami.Katanya ptg tg kena g larian.Lepas 2 main takraw.Enset silence..Wah..Bikin risau je la en.suami ni..

Malam 2 juga en.suami minta kebenaran balik.Dapat cuti 2 hari je.Rabu n Khamis je..Lebih kurang 11 malam br sampai rumah..Cian suamiku.. Hari Rabu  umie ambil cuti kecemasan n bawa FIL g hosptal..Doc check darah n semuanya ok,cuma darah cair je.Masa ambil darah nurse pasang drip.Tp xtambah air.Nurse suruh rehat di wad pemerhatian sementara tunggu keputusan ujian darah..Dalam 1 jam mcm 2 br dpt kptsn..Darah cair je.Yg lain semua ok..Lepas dah jumpa doc semula n doc akan refer ke hospital sbrg jaya untuk masukkan camera ikut bawah..Tarikh apoiment akan diberitahu kemudian..Bila dah selesai je,nurse dah buang jarum drip n letak kapas.Umie da kat bilik menunggu dengan SIL.En.suami g ambl ubat.Fil duduk kat dpn bilik Doc.Bile keluar je tngk darah menitik2 dari tangan FIL..Semuanya sebab lepas cabut drip FIL tak tekan dl tempat dicucuk 2..Umie pngl nurse n tekan tempat dicucuk 2..Lepas 2 nurse datang tkr kapas n suruh tekan tempat cucuk 2..Barulah ok.Semunya gara2 darah yg cair sngt.Banyak jugak darah yang menitik ats lantai 2..En.suami mmg tak masuk dekat.Takut darah..Huhu..Pergi hospital pkul 8.30 kul 2 baru dapat balik rumah..Lama giler..

Petang plak keluar ngn en.Suami g megamall.Tengok wayang.Plan asal nak tengok Man Of Steel.Bila sampai,tnggk kat screen,Man of Steel kul 7.Tetiba pandang kat blakang ternampak iklan World War Z..Hari 1st tayang..Terus en.suami ckp kita tngk cte ni lah..Mcm best je..So,tngk  World War Z...Best...Balik g Jusco jln2 n terus balik rumah...En.suami call jurulatih n minta balik hari Ahad..5 hari dapat cuti..Keesokan harinya rasa malas nak g keje..So ambil cuti lg..Padahal duduk rumah je pun.Mana pun x p.Rugi 1 ari.Ptg 2 ckp kt en.Suami,esok ayng nk g keje la.Duk umah je pun.rugi cuti 1 ari.Abg lak leh jumpa member2 lama.Lama dorg xjumpa abg..Esoknya hari Jumaat en.suami antar g keje..Kereta masuk je kat pagar depan semua dah memandang..Mana taknya dah 7,8 bulan dorg xjumpa en.suami..Bersembang sakan dengan member lama en.suami..Dalam kul 11 lebih br blik rumah..N g hospital ambil surat temu janji FIL kat hospital sbrg jaya..Temujanji 26/7..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...