Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Sunday, 9 June 2013

2 minggu

Assalamualaikum wbt..Dah lama rasanya tak updata..Dah bersawang dah blog umie ni..Sejak last entry  penyakit malas update telah melanda diri ini...Huhu.. Walaupun tak update BW blog TTCian tetap diteruskan setiap hari..Ada kala berhenti komen n ada kala sekadar silent reader je..Sejak entry terakhir dah 2 minggu tak berupdate..Ada je crita ,tapi pemalas..Huhu.

Dalam 2 minggu ni macam-macam berlaku.Ada suka ada duka..Selepas entry  Dimana Suamiku??? berulah dapat mesej dari en.suami..Dalam dok mesej2 terjadilah sedikit salah faham yang buat umie menangis tak henti-henti sampai tertido..Hati ni mmg dah sakit sangat ,tapi terpaksa mengalah demi mengelakkan menjadi lebih teruk..Mood ke laut sampai kesokan harinya..Langsung x mesej en.suami..Kalau en.suami msj be balas.Kalau en.suami xmsj mmg xkan msj..Msj pun mcm terpaksa..Asyik teringat2 je n terasa hati lg..2,3 hari baru hilang..Sambil nangis2 2,sempat lg chat ngn kakak-kakak ipar umie.Dorg mmg sporting n buat umie ketawa dalam tangisan..

Ditempat keje plak dalam 2 minggu ni sibuk dengan 5S..Umie pula dilantik sebagai ketua zon.Banyak la tanggungjawab nak kena buat..Tapi xpe,banyak benda dah setle dah..Tapi susah juga ngn anak buah yang tak ape-ape..Tak nak tolong la,yang nak tolong pulak cakap je pandai.Nak buat itu ,nak buat ini,nak buat mcm itu la..Last skali umie buat sendiri..Pasal sudut 5S pula ada sorg 2,cakap nak buat.Nak letak pembalut buku,umie ikut je,lepas 2,bila dah nak tampal pembalut 2,dia ckp xpyh la,kita letak border dah la..Ok..umie ikut je..So lipat kertas warna n potong sama-sama.Lepas 2,dia tinggalkan kat situ je..Jd umie tampalkan je buat border kat board 2..Lepas tampal umie buat isi2 kandungan yang perlu ada dalam sudut 5S..Siap dah print n nak laminate je..2,3 ari lepas 2,kawan umie ni cakap,,Aku rasa xmau la pakai border 2..Kita kutip duit n beli kertas pembalut buku n lekatkan kat board 2...Umie ckp,ikut la,aku xkisah..Lepas 2,member keluar g mana tah,teerus umie koyakkan border yang dah lekatkan 2..Menyampah betoi..Dah dua minggu board masih ,mcm 2..Xde benda pun jadi kat board 2..

So ari khamis umie ambil keputusan nak buat sendiri.kebetulan member 2,cuti 2 ari.Khamis n jumaat..Buka almari,ambil kain lebihan buat langsir,ukur n potong..Lepas 2,jahit je..Lepas dah jahit,iron n terus hamparkan atas board..Ambil pin n pinkan pada board..Bila dah ok kedudukan minta tlg member lelaki steplerkan kat bahagian belakang guna stepler gun..Hari jumaat pula sesi letakkan reben sebagai border,n kat riben 2,umie jahitkan butang baju..Separuh dah siap,esok nak sambung siapkan..Harap2 esok dapat siapkan semua n dapat tampalkan maklumat yang telah di print..& selesai.

Dalam minggu lepas juga projek mengganti puasa giat dijalankan..Minggu lepas dah dapat 3 hari puasa ganti..Minggu ini akan disambung semula..Berkenaan puasa ganti pula,terjadi suatu peristiwa yang menyebabkan was-was nak puasa..Hari khamis AishaHafiz mesej tanya nak puasa ke x esok..Umie cakap ikut la,umie xkisah.Jadi, keputusannya hari jumaat puasa..Keesokan harinya di tempat kerja AishaHafiz g bilik member n tersembang pasal puasa ni..Ada sorg lag member cakap kalau puasa Hari jumaat hari sabtu pun kena puasa juga..Sebab ape tah..Mesti puasa hari khamis n jumaat @jumaat n sabtu..Mmg jadi konfius juga la..Tanya rakan2 sekerja semua cakap mcm 2..Mmg dah ambil keputusan nak berbuka je.Lepas 2 teringat,hari jumaat ada kuliah di surau.Jemputan adalah ustaz dari PUZ..Jadi ambil keputusan nak tanya ustaz PUZ dl..Terus cepat-cepat pergi surau.Kebetulan ada 3 org ustaz hadir pada hari tersebut..@ kat depan 1 sorg kat dalam bilik kerja..Umie terus g tanya ustaz..Ustaz 2 tanya,puasa apa?
Umie jawab la puasa ganti..Ustaz 2 jawab,puasa ganti hari apa pun tak apa,bila2 kita nak puasa pun boleh jnji bukan hari tasrik je..Puasa sunat yang tak boleh katanya..Jadi terjawablah persoalan pasal puasa td 2..N umie n AishaHafiz pun teruskan puasa..Nasib baik x buka lg...Kalau x,rugi je..Padahal masa 2 baru jam 9.30 pagi..Awal lg..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...