Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Saturday, 29 September 2012

Sekadar perkongsian..

Malam ni en.suami keje malam...Esok pagi baru blik..Nasib baik la tinggal dgn mak mertua,kalau x mmg tinggal sesorang smpai pagi esok..Hehe...
Umie dah kawen hampir 2 tahun.20/11 ni genaplah ulang tahun perkahwinan bersama en.suami yang ke 2...Alhamdulillah kami masih bahagia bersama walaupun masih belum memiliki cahaya mata..

Sebelum Kawin dulu xpernah nk pikir pun pasal anak ni..Tengok orang lain mcam senang je mengandung,bila dah kawin baru tahu susahnye nk bg mengandung...Baru 1,2 bulan kawin xde la pikir sngt pasal anak.Tapi kalau boleh tu mmg nak anak cepat2..Jd umie n en.suami pun mula la berusaha nak dapatkan baby.Siap kira waktu subur,search dalam internet  cara2 nak bg cpt hamil ni.Copy,paste n print,siap buat mcm folio lg.Sama2 baca n amalkan dgn en,suami.
Lepas 2,ada jmpa dalam majalah wanita tntg urin ovulation test ttp hasilnya masih -ve.

Lepas 4,5 bulan kawin orang dah mula bertanya xda pape lg ke..Jwb je la xda rezeki lg..Dalam hati,hanya Allah je yang tahu..Bla en.suami blik keje,sharing2 ngn en.suami.suami ckp sbr la syg.Dan xda rezeki kta lg nk buat mcm mana.InsyaAllah nanti da la rezeki kita.. En.suami mmg memahami.
Lepas 6 bulan kteorg kawen,anak jiran belakang rumah pula kawen.2 orang sekali.N dua2nya bunting pelamin.Senangnye lekat.Kdg2 tertanya2 juga,knp bukan aku...En.suami ckp,bukan rezeki kita syg.
Btl 2,bukan rezeki umie n en.suami ttp rezeki jiran kteorg..Sabar je lah..
Bulan 7/2011 abg en.suami iaitu abg ipar umie kawen n 3 bulan lepas 2,isterinya disahkan hamil...Mmg sedih sngt..Nak buat mcm mana dah bukan rezeki.Semasa dpt berita 2,mak mertua yg bgtau,Mak mertua ckp"abg dah nk dpt baby,hampa(bhs utara merujuk kpd umie n en.suami) bila lagi.Masa 2 hanya Allah je yang tahu perasaan ni.Mmg terus berubah muka,nasib baik masa 2 tngk makan kuih kt meja,mak mertua kt dapur.Terus je en.suami genggam erat tangan umie n jwb xda rezeki kami lg mak...Saber je la...Bila masu bilik mmg nangis sugguh2 dalam pelukan suami.Nasib baik en.suami ada utk menenangkan diri ini....

Lepas 8 bulan kawen umie n en.suami cuba p Pusat Pakar Wanita BM.Ada kawan suggest sbb dia dulu pun susah lekat jugak,tp lepas pergi kt situ,Alhamdulillah berhasil.So,kteorang berdua pun cuba la pergi.mula2 skali Dr scan n ambil darah utk check kesuburan.Jd lepas scan,Dr ckp ovari bengkak.Bla tny sbb bengkak,Doc ckp disebabkan hormon.Lepas result ujian darah keluar Doc cakap tahap kesuburan rendah.
Doc nk bg Clomid tapi dia ckp kna bg hilang bengkak dl.Jd Doc bagi ubat ape tah untuk hilangkan bengkak.Doc bg tarihk temujanji next month.Tapi lepas makan ubat 2,period lewat 10 hari padahal setiap bulan period xpernah mis n lmbt pun.Masa 2,ingatkan dah ada isi.Tapi hampa...
Bla pergi scan alhamdulillah bengkak dah xde.So Doc bg Clomid 5 biji.Mkn hari ke2 period.
Tapi bulan seterusnya period tetap datang mcm biasa..Masih xde rezeki lagi...

Nnt umie smbung lg cerita dalam entry seterusnya.Dah penat menaip.Panjang sngt ceritanya.Lagipun skrg dah hampir jam 1 pagi dah..Time to sleep...zzzzzzz.......Gud Nyte all....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...