Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Monday, 7 January 2013

Senyuman dalam Tangisan

Assalamualaikum wbt..Hari ni saja je nak citer pasal dapat panggilan dari en.suami...Petang sabtu yang lepas,tetiba je umie jadi terlebih rajin.Mana tak nye,petang-petang g panaskan enjin moto en.suami.Lama tak panaskan nanti tak boleh nak idupkan pulak..So,sejak en.suami xda kat rumah memang dah jadi rutin mingguan panaskan enjin motor tu..Lepas dah panaskan enjin motor,umie ambil baldi,tuala kecil n berus sabut.Ape lagi,basuh kereta la..Dah sebulan tak basuh.Rupanya memang dah sangat-sangatlah cantik sekali..haha..Bukannya apa,yang jadi malas nak basuh kereta sebab dalam bulan 12 asyik hujan je.bila dah basuh kejap je dah kotor balik..Jadi biar je la baby i tu macam tu..

Masa tengah sabun kereta tu tetiba enset bunyi.Tengok number xkenal.Entah sape2 plak call ni.Lepas angkat terus dengar suara en.suami..Huhu besye dapat dengar.En.suami suruh call balik.Ye la,no 2 no orang,line KL pulak 2.mesti la mahal..Lepas tu terus la call balik..No umie ni call murah je ke semua no.12 sen seminit.Jd mmg xde masalah la kalau nak bergayut berjam-jam pun..Tangan kanan sabunkan kereta,tangan kiri pegang enset..Cakap macam orang sedang bercinta plak..Tangan dok sabun kat 1 tempat je..Yang sabun kat sebelah tu sampai dah kering.Kejap duduk,kejap berdiri.Tak senang duduk jadinya..Mana tak nye,selepas sebulan xdapat contack en.suami tetiba dapat dengar suara..


Hati ni betut-betul berbunga-bunga..Rindu pada en.suami hanya tuhan je yang tahu..Masa baru terpisah dah macam orang sasau je.Skrg dah ok dah..Sambil cakap 2,sambil air mata ni mengalir laju..Mungkin sebab terlalu gembira dapat cakap n dengar suara en.suami..Aku rindu sangat-sangat sama Kamu..Dah la basuh kereta kat depan rumah,orang dok lalu lalang.Sambil cakap,sambil nangis n dok cover dari org nampak umie nangis..Malu la org nampak kite nangis..Kite nangis pun sebab kite happy sangat..dapat cakap pun dalam 5 minit je..Masa nak letak fon,rasa macam xnak letak je.Rasa mcm nak gayut puas2..Tapi x bley ler..Akhirnya en.suami letak fon dl..Sabar je lah..

En.suami cakap ujung bulan ni boleh balik..Waaa...bestnya..Tak sabar nak tunggu ujung bulan nanti..Lepas tu en.suami cakap,nanti lepas cuti akan start kelas teori..Jadi kemungkinan besar dah boleh bawa handset..Harap-harap boleh bawa handset nanti..Boleh la nak bergayut n ber sms selalu.kalau tak boleh,kembali mcm skrg la..Ni la gambar umie n en.suami..Saja je tetak kat bawah..

Lovely Couple at Zoo Taiping

Umie & En.suami
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...