Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Wednesday, 23 January 2013

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum wbt...
Salam Maulidur Rasul buat semua pembaca blog ini...
malam ni kat surau taman ni ada buat persiapan untuk perarakan maulidur rasul esok...Jadi sejak minggu lepas,mula la start training kompang n selawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W...Selalunya diaorang berlatih kat bahagian depan taman.Agak jauh la dari umah umie..dengar pun sayup2 je la...Malam ni diaorang training betul2 depan surau n btl2 depan umah umie...mana taknya,surau depan umah...So,apa orang buat kat surau tu mmg boleh nampak lah...penduduk kat sini mmg best..walaupun duduk umah taman,tapi suasana betul2 mcm kat kampung...Sama2 kluar sertai,tolong menolong...Masak pun secara gotong royong...Memang best lah...

Tadi,masa diaorang training kompang ,umie intai2 la ikut tingkat...Nampak kawan en.suami tengah ajar budak2 main kompang...Teringat en.suami..Tahun2 lepas mmg en.suami join main kompang ni...mana tak nya..En.suami ni salah sorg ahli tem kompang taman ni...kalau ada kenduri kawin je mesti main...
Rindu la sama kamu syg...Lagi 2 hari nak blik....Xsabar rasanya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...