Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Monday, 22 April 2013

Kejadian tak diduga

Kejadian ni berlaku pada hari Sabtu.Antara jam 5-5.30 petang...Kejadian ape 2???Sabar ye...Hari jumaat pagi en.suami dapat balik.Lebih kurang jam 8 pagi g ambil en.suami kat Petronas Sunway n terus g jalan2..1 hari g jalan2..Sebenarnya xda g mana2 sangat pun..Lepas ambil en.suami g antar kawan en.suami kat Tasek Gelugor lepas 2 terus g Bagan lalu ikut Jalan Pokok Sena.Masuk je kat jalan ni mmg meriah sungguh dengan bendera..Sebelum ni dok lalu banyak jalan dah tapi xsemeriah jalan pokok sena.En.suami nak jumpa kawan jap kat bagan..Sambail2 2 dapat la tengok replika motor,jet,kapal terbang,kereta kebal,roket,wau bulan n mcm2 lg lah.Memang berkempen sungguh la..Lepas 2 g roadwalk cari barang en.suami. Lepas cari barang g makan n basuh kereta..Dalam jam 12 tgh hari,g masjid Seberang Jaya n lepak kat situ sampai kul 2 lebih.Mana taknya,singgah rehat,n sembahyang jumaat dl.En.suami tido dari kul 12.15 sampai kul 1.Lepas 2 br masuk masjid utk solat jumaat.Lepas en.suami masuk masjid,kunci pintu kereta,pasang pelindung tingkap,umie plak sambung tido.Start org baca khutbah sampai la abis khutbahnya.Sedar2 org dah nak abis sembahyang. Lepas 2 terus g Pacific.Tengok wayang..2.45-Oblivious...Best..Dalam kul 5 g Sunway plak..Beli barang en.suami.lepas 2 terus balik...Sampai rumah dah hampir magrib.

Hari sabtu plak,keluar dari rumah dalam pkul 3 ptg.G jumpa adik ipar kat matrik.Lepas 2 g Kulim jap.Balik dari kulim terus g Jusco Bandar Perda.OTW ni la berlaku 1 kejadian tak diduga..Dari kulim ke Jusco guna jalan Sg Rambai..Sampai kat persimpangan trafic light nak ke Jusco,trafic light merah.3 kali tersangkut lampu merah.Mmg kejap sngt traffic light 2.Masa yg 2nd tersangkut lampu merah dok sembang2 ngn en.suami sambil dengar lagu.Tiba2 dengar bunyi letupan..So,tengok la sekeliling,nampak semua orang tengok arah kanan.Ingatkan ada kereta kena langgar..Sbb org kt tepi kereta dari arah kanan semua tengok belakang..Xlama lepas 2,ada org dari tempat duduk sebelah pemandu 4w drive keluar n ckp2 ngn org sekeliling.Lepas 2 penumpang belakang pulak turun.Sorg 2 dok mcm lompat2...Dok pkir nape.Kena langgar ke,apa ke...Lepas 2 traffic light hijau.Jadi en.suami pun gerak la membelok ke kanan untuk ke jusco.Masa lalu kat sebelah kereta 4w drive 2 baru perasan ada kesan tembakan kat cermin kereta 4w drive dari arah sisi pemandu..Masing2 terus terdiam..Lepas 2 baru terpikir yg td 2 bunyi letupan pistol rupenya..Terus rasa seram sejuk..Xsangka bleh jadi kat dpn mata..Slalunya tengok berita je pasal org kena tembak di persimpangan traffic light..Tapi kali ni sendiri bleh dengar bunyi letupan 2..Ni petikan dari kosmo on9..
Maut ditembak dari jarak dekat  kereta 4w drive berada hadapan petronas n kereta umie n en.suami berada di tepi petronas 2..Mmg boleh nampak kereta 2...

Lepas kejadian 2,nak brenti kat traffic light pun rasa takut..Asyik tringat je.Sampai kat jusco pun dok ckp ngn en.suami pasal 2..Sampai hari ni mcm dok dengar lg bunyi letupan 2.Lepas ni kalau lalu jalan 2 mesti ingat kejadian ni..Lepas 2 hari baru google cari ape sebenarnya yang berlaku..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...