Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Friday, 26 April 2013

Kerja

Assalamualaikum wbt..

Selamat pagi semua...Setelah lama tak bekerja pada hari sabtu,hari ni kena keje la pulak.Bulan2 sebelum ni pun ada kena kerja hari Sabtu juga,tapi semuanya tukar drngan orang.Malas nak keje pada hari cuti.Jadi bagi la pada menber2 yang ak cari duit lebih buat OT.Kalau umie keje pada hari cuti pun bukannya pernah claim duit pun.,Umie lebih suka claim cuti.Lagi best dapat dok kat rumah.Dalam minggu ni bos keluarkan memo yang claim duit dah tak boleh dibuat untuk yang bekerja pada hari sabtu & ahad.Hanya dibearka claim cuti ganti sahaja..Hanya yang bekerja pada hari cuti umum, pameran,out reach@home visit sahaja yang dibenarkan claim duit..Kakitangan yang bekerja pada hari sabtu & ahad dibenarka claim elaun perjalanan tetapi hanya perjalanan yang melebihi 25 KM sahaja yang dibenarkan claim perjalanan.Yang mana kerja pada hari cuti dalam bulan 4 ni memang ramai xpuas hati.ye la tak boleh claim duit.

Apa2 pun umie memang nak kerja pun hari ni.Dan dalam jadual pun memang nama umie.Semunya gara2 ak cuti bulan depan.Disebabkan taknak guna cuti rehat jadi guna lah cuti ganti je.Cuti rehat nak simpan untuk hari2 mendatang.Tak nak jadi macam tahun lepas.Asyik ambil cuti je,sedar2 hujung tahun cuti pun tinggal 0 je.Tak seperti tahun2 lepas.Ada juga cuti boleh bawa masuk GCR.. Simpan untuk pencen nanti.Tahu ni dapat 20 hari je cuti.Sampai hari ni 27.4.2013 masih belum digunakan.Dah pecah rekod ni langsung tak guna cuti rehat walau dah hampir 4 bulan di tahun 2013. Harap2 sampai bulan 5 pun masih macam tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...