Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Friday, 17 May 2013

Bersabarlah Hati

10/05/2013 jam 9.30 malam semuanya terjawab..En.suami posting di Balai Bomba & Penyelamat Ioh,Perak..Bila dapat tau je terus en.suami call umie.Terdiam tak terkata.Berharap sangat en.suami dapat posting di penang @ kedah.Tapi dapat kat perak pula..Jadi terpaksa PJJ lg buat masa ni.. Ingatkan 6 bulan je PJJ lepas 2 boleh stay sama2.Rupanya tak..BerSabar lah hati..MIL plak bila dapat tau en.sumi dapat kat Perak terus suara pun xbermaya..Lemah semangat bila dengar dapat kat perak katanya..Sabo je lah..Tapi xpe..2 jam je dari rumah..xtawu lg dapat kat balai bomba mana.Skrg baru lapor diri kat negeri.Belum dipecahkan ke balai2 yg lain.Harap2 dapat yang dekat dengan penang.Parit buntarke,taiping ke dah ok dah..

11/5/2013 jam 9 malam en.suami naik bus dari Terengganu balik Penang..Kul 3.45 pagi sampai kulim.Call umie untuk g ambil.Dah la jalan nak p kulim pun pening2 lg..almaklum lah jarang2 p kulim.Last2 bawa adik ipar skali jadi tukang tunjuk jalan..En.suami turun di Shell desa aman.G ambil kat sana..Lepas p ikut jalan yg adk ipar tunjuk baru tau kat mana.Rupanya umie tau jalan nak p ke desa aman 2,tp jln yg lg 1.Adk ipar tunjuk jln lain yg mmg umie xtau..Kalau tau kat situ tempatnya mmg umie g ikut jalan 2,lg dekat n lg senang.Xpyh pusing jauh2..Dalam 4.15 sampai kat en.suami.Tukar tmpt,en.suami yg drive plak..Sampai je kat umah, terus tido balik..

15/5/2013 jam 5 pagi en.suami bertolak ke ipoh utk lapor diri..Dalam jam 7 lebih dah sampai Ipoh.Lepas lapor diri,en.suami bgtau kena g balai bomba Sri Iskandar untuk kursus ape tah 1 bulan. Kursus lg..Xabis2 dengan kursus.Baru habis training 5 1/2 bulan ni sambung lg.Tak kisah la kursus ke ape ke janji hujung minggu dapat balik umah dah la..En.suami dah siap cakap,kalau cuti ujung minggu ,tiap2 minggu abg akan balik.Kecuali kalau ada hal yg xbleh nak balik..

Hari ni 18/5/2013 Dah 4 hari en.suami kat Ipoh.Tapi minggu ni en.suami xdapat balik.Ada gotong royong katanya.So,dah gtau en.suami yg umie keje minggu ni.Kalau en.suami balik umie akan cari orang untuk ganti,kalau en.suami xbalik mmg umie akan g keje..Jadi bekerjalah umie pada hari ini.. Xda la boring sangat duduk kat umah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...