Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Tuesday, 14 May 2013

Demam ada isi ???? Part 2

Hari Jumaat 10/5/2013 Bangun pagi masih lg rasa xsedap badan n sakit tekak..Tapi masih mampu g kerja.. OTW g keje dengar radio Hot fm..Setiap pagi mmg dengar radio ni..dengar panggilan hangit,top 5 n hot chat...Hot chat kali ni pasal hari ibu..Ceritakan apa saja berkenaan ibu anda...Lepas 2 tukar suria fm..masih  lg topic yg sama,Tukar Era fm pun masih topic yg sama..Jd tukar balik ka Hot fm..Hot fm ni banyak mainkan lagu berkaitan ibu sempena hot chat..Lagu pertama yang dimainkan adalah lagu UMMI nyanyian Dato Shake..Bila start lagu ni tetiba je rasa sebak n terus air mata mengalir..Tak tahu la kenapa..Sbb tringin nk jd ibu ke,sbb tringat kat arwah mak ke.Lgpun 9 Mei genaplah 4 tahun arwah mak pergi mengadap ilahi.....atau pun krn liriknya,..

Umi... ku tahu engkau derita
Hidup... dalam duka sengsara
Namun... diiringi doa
Agar kau bahagia

Umi... ku sunting kuntum melati
Harum... sewangi kasih suci
Umi... ku bawa penawar
Hapuskan derita

( korus 1 )
Apalah ertinya kehadiran ku di sisimu
Andai ku tak daya membuat kau gembira

Umi... ku petik bintang bintang
Menyinar... cahaya hidup mu
Umi... dekatlah wajahku
Yang selalu rindu

( korus 2 )
Ku tak relakan kau mederita selamanya
Biarlah aku yang menanggung derita mu
Ohhh...

Umi... ku ingin kau menyaksikan
Sinar... yang ku cipta untuk mu
Umi... berikan senyuman
Agar kau bahgia

Umi... Umi cinta padamu ( 3 X )

Lepas lagu umi bersambung-sambung je lagu berkaitan ibu..Yela dah dekat hari ibu kan..Sampai tempat keje mood demam masih ada lg...Hari jumaat xda banyak kerja sangat..Pagi ada bcaan yassin n tazkirah..Time kat surau da jumpa member unit pentadbiran..Dia tegur,demam ni ada isi pa..Member yg tegur ni pun berTTC juga..Dah 11 tahun masih belum ada rezeki lg..Sapa pun yang tegur mmg umie akan jawab insyaALLAH mudah-mudahan betul...Banyak fokus pada 5S je..pukul 12.30 kunci pintu n tido..Masih rasa xsihat..Dalam pukul 2.30 bangun tido,kepala rasa makin sakit,tekak pun rasa makin sakit..Mungkin sbb panas..Air dah habis hampir 2 liter,2 pun panas lg..G basuh muka n basahkan kepala sket rasa ok sikit..N sampai kul 5 mcm 2 je..Balik keje terus g mini market nak beli air asam untuk sejukkan badan..Tapi xda..Lst skali sampai kat peti sejuk nampak vitagen..Terus ambl 2 yg ada 10 botol ..Sejak 2,3 menjak ni mmg suka sangat vitagen..nape tah..Padahal hari ahad dah bli kat jusco.beli yg promosi 15 btl 2...Lepas en.suami balik Terengganu tetiba je rasa nak lg vitagen..Tngk ktpeti ais dah habis..Esok 2 balik keje terus g mini market nak bli vitagen tp abis...Jd bli revive n susu coklat je... Mlm 2 en.suami call,terus ngadu kat en.suami..Huhu..en.suami ckp pergi kat kedai Malaysia..Tp umie xnak..Mood merajuk..Last2 ari jumaat ada lak kat mini market 2...Skali ambil 10 btl terus..hari jumaat beli,hari sabtu dah abis..Skrg dah jadi addict vitagen plak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...