Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Friday, 10 May 2013

Demam ada isi???

Hari Rabu 8/5 bangun pagi dah rasa sakit tekak.Tapi sikit je.Jadi g kerja mcm biasa. Hari khamis 9/5 pula bangun pagi dah rasa mcm nak demam.Sakit tekak rasa lg teruk n rasa xsedap badan.Tapi gagahkan diri juga untuk bangun mandi n g kerja.Kebetulan hari Khamis kena bertugas di kaunter..So,dah stanby cardigan.Sbb kat kaunter mmg aircond sejuk sangat...Lepas 2,baru je masuk keje,penolong pengarah call.PP2: Umie,dtg bilik sy kejap.umie: Sy bertugas kat kaunter tuan..PP2: Xpe setlekan dl keje kat c2,lepas 2 dtg jumpa sy..UMIE: ok tuan.. Dok pikir ape hal la dia nak jumpa umie ni..Yang pastinya mest nak bg kerja..Kerja yg PP1 bg pun blum setle.Dok ada lg atas meja 2..Campun ngn 5S lg..Serabut kepala..Dah la xbrapa sihat..
Dalam pkul 8.30 g bilik PP2.Ngatkan ada apa,rupanya dia suruh edit report..Nak gabungkan report PP1 n dia pny report..Itu je ke..Lepas 2 ckp kt PP2,sy buat kat bawah lah tuan..PP2 ckp xpyh..Buat je kat sini,nnt kat bwh ada ja org nak kacau.So,computernya dipusingkan ke arah umie.Copy paste je pun.Semuanya dalam soft copy.Keje senang pun nak suruh umie buat..Masa tengah buat 2,aircond dah la btl2 mengadap umie.Dah la dengan badan tak sihat.Mula la rasa sejuk sangat n rasa nak muntah..Umie cuba relax n cpt2 nak siapkan report 2.kalau btl2 nak muntah mmg dah lari g toilet dah..Bila dah siap cpt2 je minta izin nak turun.PP2 ckp tngu jap.Biar sy tngk dl.Bleh terus edit...Lepas PP2 tngk n kata ok,terus cpt2 keluar n turun bawah..Duduk dlm bilik relax2 jap..Bg ilang rasa nak muntah..Tetiba PP1 n Sjn dtg kat pintu..Terus ckp kat sjn,sjn air 100 plus ke revive ke ada x? Xda jawabnya.Sy xbeli sbb mahal..Dah la rasa nak muntah 100 plus pun xda.Slalunya ada je..Lepas 2 dia tny knp..Umie ckp demam..Terus PP1 ckp demam ada isi pa...Umie ckp mudah2an apa puan ckp ni betul..Tlg la doa2kan..Dalam pukul 10 baru g kat kaunter..Dah sejam lebih tinggal partner sorg2 kat kaunter..Lepas tu g mkn..Mkn pun sikit ja.Xlalu nak mkn.Rasa mcm nak muntah ja. Dalam pukul 11 masuk kat kaunter n terus pakai kardigan. Tngk kat peti sejuk ada je 100 plus.Knp sjn ckp xda..G jumpa sjn n ckp sjn sy ngk 100 plus ada..Nape sjn ckp xda...Trus dia ckp ada ke?Rasanya sy xbeli sbb mahal..Lepas 2 g kat peti 2 n tunjuk kat sjn.Ni ada.Terus ambil 1..Sjn pun pelik sbb dia rasa xbeli..Ntah ler..Kebetulan xda klien boleh la letak kepala jap ats meje.Tp xtido la..Letak kepala je..Cukup je pukul 1 terus umie g kunci pintu n tido.. Pukul 2 partner kejutkan..Dia siap g buka pintu n lampu n tv..Bila bangun lenguh tengkok la pulak..Relax2 jap.Dalam kul 3 ajak member g unit perubatan..Sj je nak timbang..Lama tak timbang..G jumpa MA trus ckp sy mai ni nak ambil ubat n MC..Sok xmau mai keje..Terus MA tny betoi ka nak MC jom g ambil..Terus ckp xda lah...Sj je..Sy dmam nak ambl panadol ja.Wat spare.Lepas 2 check suhu..36. 9 je kot..Check kat rumah 37.7..Dah turun sket..Lepas 2 dok sembang2 ngn staf kat unit perubatan.Dia kata demam ada isi pa ni...Terus ckp mudah2an apa yg ckp 2 betoi..Sembang2 jap,lepas 2 balik kat kaunter n g mkn jap sbb rasa semacam je n nak mkn sup panas.Lepas mkn balik kat kaunter relax2 jap..Ckp kat member minta2 hujan turun cpt..Sbb langit mmg dah kelam n angin kuat..Terus member ckp,jng la weh.Aku nak blik mcm mana,ang xpa la nak kreta. Umie jwb skrg br kul 4 la.Kalau hujan turun kul 4,kul 5 hujan dah xlebat..Kalau kul 5 baru hujan turun lg la ang xbleh balik..Xlama lepas 2 terus ujan lebat sampai 4.30..Lepas tu renyai2 je.Kul 5 hujan dah brenti..
Balik,sampi je kat rumah.Telan panadol 2 biji,selimut n terus tido..Mmg berpeluh2...Kul 7 bangun je terus rasa segar..Dah xrasa demam..Misi berjaya...Dlm kul 11 mlm dah mula rasa nak demam balik...Terus selimut n tido je...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...