Selamat datang ke blog saya..Segala apa yang terdapat dalam blog ini hanyalah sekadar perkongsian dari diri ini

Saturday, 18 May 2013

Perjalanan belum berakhir

18/5/2013 bangun pagi dah rasa lain dah.Ambil tuala g mandi tngk2 cik P dah datang.Awal la pulak cik P datang bulan ni..Baru CD 25 dah datang dah.Cycle terpendek dalam tahun ni.Kenapa tah.Mungkin sebab asyik tension n banyak pikir kot..Dalam hujung bulan 4 n bulan 5 ni memang banyak hal yang terjadi.Pertamanya pasal 5S..Nak buat cepat2.Dah la umie ni ketua zon.Sebelum mesyuarat penyelarasan mcm2 nak kena buat.Mulanya dapat maklumat akan buat mesyuarat penyelarasan dulu baru akan start buat fail zon.Last minit punya maklumat dapat petang hari jumaat.Hari selasa dah nak kena bentang..Sakit kepala la jugak.Huhu..Nak buat Logo,carta zon,carta perbatuan.Padahal masa ni carta perbatuan pun umie tak tahu apedia.Nasib baik ada member tolong terangkan..Last2 masa nak bentangkan mmg maklumat tak cukup.So,bentangkan je la apa yang ada.Dah la umie org 1st kena bentang.So,far semuanya berjalan lancar.Hari rabu dah mula sisih sikit barang2 yang tak perlu.Tapi masih semak lg.Hari khamis xbrapa nak sihat..Kena kerja kat kaunter plak..Hari jumaat masih tak sihat..Isnin sampai rabu umie cuti..Jadi member2 a.k.a anak buah zon yang tolong sisihkan barang2 yang dah tak guna dalam zon umie.Lepas tu dok pikir pasal en.suami dapat mana?Bila dah tau dok pikir plak mcm mana nnt.Dah la en.suami pun tengah serabut..Umie bg nasihat kat en.suami supaya jng pikir sngt..Padahal umie yang pikir lebih..Tp xnak la bg en.suami tension2kan..Cuba la untuk tenangkan dia..Xbagi fikir banyak2 sngt.Suruh dia balik dl br kita pikir sama2..Padahal bukannya boleh buat ape2 pun..Huhu..Ipoh pun ipoh la...Terima seadanya..

Hari ini CD 2..Sejak malam tadi dah start makan GLA semula..Ye la umie makan dari CD1 sampai CD 14 je.Lepas 2 stop.Bila CD1 start makan balik.Susu kambing+kurma+madu plak minum bila rajin je.Kdg2 rasa malas nak bancuh.Padahal susu kambing tu susu kambing serbuk.Cuma tambah air panas kacau n minum je..Tu pun kdg2 jd malas..Apa la nak jd ngn umie ni..Pemalas betul..Umie minum kambing+kurma+madu keluaran Higoat je..Nak cari yang fresh xtau kat mana n takut xbleh nak minum plak nanti.Jadi bli yang segera je.Yang dah siap campur kurma n madu..Tambah air panas dah boleh minum..Sedap sangat.Sebelum ni mmg umie xlalu nak minum susu tepung@susu kotak yang xda perisa.Memang boleh muntah.Cuma boleh minum susu yang ada perisa je.Tapi susu kambing higoat ni boleh plak minum..Sedap sangat.Mungkin sebab campur kurma n madu kot.Tu yang boleh minum,kalau tak jangan harap la..Mmg keluar balik..huhu..Bukan alergik tp xlalu..Rasa mcm ada bau lembu..huhu..Padahal en.suami minum slumber je..Mungkin sbb mind set kot.Otak umie dah set mcm 2,mmg mcm 2 la jadinya..Harap2 lepas ni usaha ini akan membuahkan hasil yang ditunggu2 suatu masa nanti..Umie pun berharap agar semua rakan2 TTCian pun mcm tu juga..Yang pentinh kita kena usaha,kerana usaha tangga kejayaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...